Pénzt pénzzel


Jövedelemtípusok


Munkajövedelem.  A tudásodat és az idődet adod bérbe. A bevétel kategóriája a tudástól függ és arányos az idővel. Éppen ezért korlátos. Sajnos csak addig van bevétel, amíg tart a munkaviszony.

Vállalkozói jövedelem. Kockázatos, sok a felelősség, esetleg tőkeigényes. A legtöbb esetben a saját rabszolgád vagy. De ettől még akár sokat is kereshetsz, bár ez is korlátos, mert Te vagy a motor. Nem pöröghetsz akármennyire. Ha leállsz, a vállalkozás is leáll. Kevesen vannak, akik valóban vezetővé tudnak válni és már csak befektetők a saját cégükben.

Tőkejövedelem. Nélküled is működik. Idő és pénz kell hozzá. Ha sok pénzed van, itt végre hátradőlhetsz. De csak óvatosan, mert a gyarapodás nem tőled függ. Akár el is lehet veszíteni a vagyont. 

Termelő beruházás.  Kiadást csökkenti, vagy még ezen felül többletet is termel. Napkollektor, légkollektor, napelem,  faelgázosító, kondenzációs és egyéb gazdaságosabb kazánok. a nyílászárók hő és légrés szigetelése, homlokzatszigetelés, házi vízmű ......

Üzletkötői jövedelem. Strapás, menni kell, nem állhatsz le. Mégis van benne valami izgalom. Szabadabb az élet, magasabb a jövedelmi lehetőség.
Van egy fontos különbség a munkajövedelemhez képest. Megjelenik egy fontos elem, a másodlagos jövedelem. Sarkítva ez olyan pénz, ami már "magától", munka nélkül is jön, a meglévő ügyfélkör újabb és újabb megrendeléseiből, ajánlásaiból.

Hálózati jövedelem. A sokszorozódás, a kiugrás  esélye. Különösebb tőke és tudás nélkül is elkezdheted. Ideális az átlagember számára. El lehet kezdeni kicsiként, majd a forgalommal fejlődve érett vezetőként lehet már élvezni a gazdagságot. Ha jól csináltad, nélküled is megy tovább, magától. Főnök nincs, idő és pénz az van.
Legalább is ez az elmélet ......

Online bevétel Teljesen ingyen is fenntarthatsz jól termelő weboldalakat. A szükséges tudást is meg lehet szerezni egy bizonyos szintig ingyen, ez a tudás akár már megélhetésre is elég. Viszonylag szabad lehetsz mellette, nem vagy másokra utalva. Ha felépítetted akkor folyamatos bevételt hoz. Egy darabig. Nem lehet magára hagyni, mert változik a világ, és ezt követni kell.

Online + hálózati jövedelem.  Egyesíti a két forma előnyeit, sőt túlmutat rajtuk. Az internet éppen azokat a lépéseket veszi át, ami miatt nem szereti sok ember a hálózatépítési munkát. A hátránya is az internet, hiába a mai kapcsolattartási technika, a személytelenség megmarad a legtöbb esetben. Nem jobb nem rosszabb, nem könnyebb nem nehezebb - másabb. Fel lehet építeni komoly bevételt, ami legtöbbször nem stabil.

Önellátás A havi egyenleget nem a bevétel utáni hajsza javítja, hanem a kiadások csökkentése. Kell mellé bevétel is, de azt nem azért szerezzük, hogy aztán elköltsük olyanra, amit magunk is előállíthatnánk.
Az önellátás nem azt jelenti, hogy mindent magunk teremtünk elő. Nem az a cél, hogy visszalépjünk pár évtizedet. Továbbra is kényelmesen akarunk élni, úgy, hogy a technikai vívmányokat felhasználjuk, de nem a Föld ellen fordítjuk. Amit lehet automatizálunk, vagy minimális munkaigényű megoldást keresünk. Nem akarunk saját magunknak a rabszolgája lenni. A pénztől való függőségünket akarjuk csökkenteni.