Voip telefonálás vezetékes és mobiltelefon helyett

Voip telefonálás wifivel
Vezetékes elérhetőség VOIP telefonnal, havi 100 ft-ért


Egy sárga csekkel kevesebb ! >>


Voip telefonálási megoldások

A telefonszámlák drasztikus csökkentése wifivel- Mobilra

Telefonálás ingyen,
ha mindkét félnek van internetkapcsolata.

A hagyományos vezetékes telefonok nem csak a mobilok miatt szorultak vissza, hanem az internet miatt is. Ha egyébként is van már internetelőfizetés, akkor ingyen lehet hívni azt, akinek szintén van internetkapcsolata. ( van, ahol ehhez bejelentkezés is kell ) A számítógépet,  és a mobiltelefont - mindegyikről mindegyiket lehet hívni. Sokféle letölthető program létezik már, amikkel ez megoldható. Egy részük a PC-n és a mobiltelefonon is működik. A legtöbb támogatást az androidos mobiltelefonok adják ehhez.
SMS-t is lehet küldeni az internet alapú megoldásokkal, de ha már úgy is van internetelérés, akkor akár lehet küldeni e-mailt is. Bár talán ezt is már túlhaladták a kőzősségi oldalak adta megoldások.
A kiadások csökkentésére kiváló.


Telefonálás nagyon olcsón, ha csak a hívó félnek van internetkapcsolata
Ha az internet csak a hívó félnél adott, akkor is vannak kedvező megoldások, a VOIP telefonszolgáltatóknál. A kapcsolat az internetre épül. Percdíjas szolgáltatás, akár másodperc alapú elszámolással. Mobilra és számítógépre is lehet telepíteni.
A hazai vezetékes számokat 0 ft-os percdíjjal lehet hívni, és külföldre is ingyenes, vagy nagyon olcsó. A percdíj, ha 0 ft is, de mégsem ingyenese hívás. Egy adott VOIP szolgáltatónál pl. 4 hónapig akkor érvényes ez így, ha fel van töltve a keret 3e ft-tal. Viszont ezt le lehet beszélni 5ft-os percdíjjal, mobiltelefon irányba. Ha az idő, vagy a pénz elfogy, újra fel kell tölteni. ( kártya, vagy ft átutalás)
Nem kell hozzá mobil szám, így nincsen nincsen visszahívási lehetőség, nincsen számkijelzés. A telefonálási kiadások csökkentésére ez a legjobb lehetőség.
De ha van mobil előfizetésed, bárhol, akkor bekapcsolható a hívószánkijelzés.

Egy feltöltős SIM kártyával is lehet biztosítani elérhetőséget. Ehhez lehet rendelni internetelérést, így a wifi nélkül is lehet telefonálni. Havi 100M adatforgalom ki tudja szolgálni az átlagos telefonálási igényt. Pláne, ha ezt az internetet csak wifimentes helyen használjuk, amint lehet, wifire váltunk, vagy a telefon teszi ezt automatikusan.
Ha van egy letett wifis mobil, kártya se kell bele (ha így is elindul), hívásra így is alkalmas. Így pl. otthon, ha mindig van wifi, kiválóan beválik arra, hogy ezen a telefonon csak a hívások bonyolódnak.


- Vezetékesre

Telefonálás olcsón, vezetékes telefonról
A VOIP szolgáltatók felhasználásával a vezetékes telefonálás is kedvezőbb. Van számhordozás,  virtuális szám, feltöltős rendszer, előfizetős rendszer. Okosabbak a telefonkészülékek és persze olcsóbbak a percdíjak.
A VOIP telefonkészülékeket, amik külsőre a hagyományoshoz is hasonlíthat,  az internetre kell csatlakoztatni, majd kell egy kis beállítás a telefonon a szolgáltatóval együttműködve és akár képközvetítéssel együtt is lehet beszélni.
A régi vonalas készülékeket is meg lehet tartani, ekkor egy adapter kell az internet és a vonalas készülék közé.
A percdíjak nem olyan kedvezőek, mint a mobilos VOIP szolgáltatóknál, de a hívási szokásoktól függően általában jobbak, mint a vezetékeseknél. Kiadáscsökkentésre ez is kiválóan alkalmas.

Lehet kérni telefonszámot, akár földrajzi körzetszámmal is. Ha nálad ez nem oldható meg, akkor 21 lesz a körzet, amit távolsági vezetékesként lehet hívni. (ha ez probléma, hívd vissza ingyen a wifis mobilról). A szám fentartási költsége havi 100 ft nagyságrend.
Egy androidos alkalmazással a vezetékes számodon nem csak otthon vagy elérhető.


- Számítógépre

A mobilt és a vezetékes telefonálást biztosító VOIP szolgáltatóknak is vannak alkalmazásaik, amiket a számítógéppel lehet használni. Semmiféle eszközt, se SIM kártyát nem kell vásárolni, esetleg csak egy mikrofont az asztali gépekhez. Internet kapcsolat kell, és persze feltöltött egyenleg.
<< Vissza              Linkek az önellátásról >>