Voip telefonálás vezetékes és mobiltelefon helyett

Voip és wifis telefonálási megoldások

A telefonszámlák drasztikus csökkentése


Összegzés


Bonyolultabb a VOIP telefon....
Szóval van egy VOIP szolgáltató a mobilos telefonálásra, egy másik VOIP-os a vezetékesre. A mobilra alkalmazásokat kell telepíteni, híváskor több gombot kell megnyomni.
Többfelé kell fizetni, figyelni a határidőket, egyenlegeket.
Kell egy kis fejtörés, számolgatás az igényeidhez illeszkedő legkedvezőbb változat összeállításához.
Mielőtt a megszokott, bevált módszert leváltod, tesztelés kell, hogy minden kifogástalanul működik.

 - Ugyanakkor a VOIP telefonok és a mobiltelefonok több kényelmet és információt adnak a hagyományos vezetékes telefonokhoz képest.
 - A vezetékes számodon nem csak otthon vagy elérhető, ha androidos a mobilod. Így még VOIP eszközt sem kell vásárolni.
 - Az előfizetős mobilszámodat feltöltősre változtathatod. ( A minimális feltöltés után, 1 évig nincsen vele gond )
 - Ha  valahol útközben vagy, akkor addig amíg wifis helyről wifis helyre érsz, nem tudsz telefonálni. (Tudsz, de drágán, a kártyás mobilszolgáltató tarifája szerint)
 - Ha ez probléma, akkor mobilinternet előfizetés kell. Ha csak erre használod az internetet, nem tudsz nagy költséget csinálni.
 - A vezetékes előfizetésedet is lemondhatod, mert a vezetékes VOIP szolgáltatókkal, akár a meglévő számodat is áthordozva, jelentősen csökkentheted a havi telefonszámlát.
Hogyan lehet csökkenteni a vezetékes telefonköltségeket ?
Erről bővebben itt: Vezetékes VOIP telefon >>

Költségek, éves szinten.
A példában mutatott számok csak nagyságrendileg igazak.

  - Ha te akarsz hívni.
Válassz egy mobil Voip szolgáltatót. Ez négy havonta 3e ft. Vezetékest 0 ft-ért, mobilt 5 ft-ért lehet így hívni. Kell hozzá wifis internet, de az eddig is volt, nem a telefon miatt fizetted.
Ezt az alkalmazást több mobilra fel lehet telepíteni ugyanazzal a felhasználónévvel, így az egész család kihasználhatja ... de ha épp vonalban van valaki, akkor a hívás kezdeményezésével az előző kapcsolat megszakad.
Ha nem teheted meg, hogy csak akkor hívsz, amikor wifis helyen vagy, akkor kell egy mobilinternet előfizetés. Évente ez 11-40e ft

A vezetékesre is van VOIP szolgáltató. Könnyen lehet, hogy összességében kedvezőbb, mint a hagyományos vezetékes. De a legjobb inkább úgy szervezni a dolgaidat, hogy a vezetékes számodat áthordozod a VOIP vezetékesszolgáltatóhoz, így havi 100 ft-ért megmarad az elérhetőséged, a kimenő hívásaidat pedig a mobilról intézed.

  - Elérhetőség, mobilra.A min. éves kártyadíj 3e ft (2013). Ez kell a GSM hívások fogadására. Ez lebeszélhető, de hívásra nem használjuk, csak esetleg akkor, ha nincsen wifi, de fontos lenne telefonálni. .
Wifi kapcsolat esetén az ingyenes internetes hívások szolgáltatóihoz is be lehet regisztrálni. és internetes hívásokat lehet fogadni, kezdeményezni.
( Skype, Viber, stb )

  - Elérhetőség, vezetékesre. Havi 100 ft az előfizetés.  A beszélgetés egy VOIP telefonkészüléken, vagy egy adapter közbeiktatásával akár a régi vonalas telefonkészüléken történik.  Mindkettő kb 8-10e ft-tól kezdődik használtan, de a telefonoknak  ára inkább használtan is magasabb.
Nem kell feltétlen VOIP készülék, mert az okostelefon ezt kiválthatja. Van olyan alkalmazás, amit esetleg a te mobilodra is fel lehet telepíteni. Ha a beállítás is kész az ügyfélszolgálat segítségével, akkor a vezetékes számodra jövő hívásokat a mobilodon is tudod fogadni, illetve a mobilról is lehet kezdeményezni "vezetékes" hívást. Ha ezt választod, akkor nincsen szükség VOIP telefon készülékre, vagy adapterre. Ha készülék is van, meg a mobilra is fel van telepítve az alkalmazás, akkor mindkettő csörög a bejövő híváskor.

A VOIP belépése a lehetőségekbe, az egész család telefonálási megoldásait érintheti, ezért a teljes család mobil és vezetékes költségeit kell számításba venni.
Ezt a teljes éves költséget kell összehasonlítani az új tervvel.
A WIFI-s mobiltelefonálás lehetőségei, VOIP-al

( ettől lesznek alacsonyak a kimenő hívások percdíjai )

Androidos mobiltelefon lehetőségei VOIP-al.


A vezetékes telefon kiváltása, havi 100 ft-ért

( Bár jók az árak a kimenő hívásokra, ezzel csak elérhetőséget adsz, az előző megoldással kezdeményezz hívást. A vezetékes számodat áthozhatod, az eddigi telefonszámlák megszűnnek. A vezetékes számodra érkező hívásokat a mobilodon is fel tudod venni, illetve a mobilodról is tudsz hívni, a vezetékes terhére. A hívott fél a vezetékes számodat látja. )

A vezetékes telefon kiváltása olcsóbbra - VOIP-al

TIPP !

Azokat az ismerőseidet, akiket meg akarsz kímélni a telefonköltségektől ha téged hívnak, hívd vissza ! A mobilodról neked ezt a VOIP technikával nem fáj megtenni. Főleg azt, hívd vissza, aki eddig helyi hívással telefonált neked a vezetékesedre, mert lehet, hogy neki ez most már távolsági tarifába kerül.
Ha ott amúgy is van már internet, őt is érdemes bevonni a havi 100 ft-os rendszerbe. Így a vezetékes VOIP hálózaton belül ingyen beszéltek egymással.
Ha a te ajánlásoddal használják ők is ezt a rendszert, még egy kis zsebpénzt is lehet kapni érte.
A családi egymás közti hívásokat is ingyenessé lehet ezzel tenni.


<< Vissza              Linkek az önellátásról >>