Kiadáscsökkentés, költségcsökkentés, takarékosság, spórolás


Kiadáscsökkentési megoldások

Kevesebb pénzből, több vásárlás


A kiadáscsökkentésnek nem az a lényege, hogy szűkösen, lemondásokkal, szegényesen éljünk. Ellenkezőleg. Azért kezeljük tudatosan a vásárlásainkat, hogy minél több pénz megmaradjon egy másik vásárlásra. Az önellátási lehetőségünk korlátozott, sőt, amire volna is megoldásunk, azt sem kell feltétlen otthon előállítani. Nem az a lényeg, hogy sokat dolgozhassunk, hanem hogy automatizáljunk, egyszerűsítsünk és minél jobban függetlenek lehessünk a pénztől. Amiben viszont nem tudunk, vagy nem akarunk, azt az igényt úgy szolgáljuk ki pénzért, hogy minél kevesebbe kerüljön. Bevételre,  pénzkezelésre, tartalékképzésre az önellátás mellett is szükség van. A kiadáscsökkentés a bevételszerzési oldalt segíti.
Ha a már megszokott kiadást sikerül egy olcsóbb vásárlással kiváltani, akkor az így megmentett pénzt nem kell azonnal elkölteni.
Nagy önfegyelem kell hozzá, de az ilyen ajándék pénzeket érdemes a tartalékalapba tenni. A pénznek jövőértéke is van. Ami ma 1 ft-ot ér, az a megfelelő befektetésben tartva 2 ft vásárlóértéket jelenthet holnap.
Tankolj és vásárolj olcsóbban !
Csak egy ingyenesen igényelhető kártya kell hozzá.

Kedvezményes vásárlás >>
Drasztikus kiadáscsökkentés a telefonálásbanTelefonálás

A telefontarifák drasztikus csökkentése.
Még az ismerőseid is jól járnak !

Költségcsökkentés és a VOIP >>

Internet, TV és telefontarifák.

Mikor nézted meg utoljára az árakat ? Nem lehet, hogy beragadtál és már rég van kedvezőbb ? Le tudod ellenőrizni, a Nemzeti Média és Hírközlő Hatóság által támogatott oldalon.
Vigyázat, mert csalóka lehet a néhány száz forint eltérés megítélése. Pl 400 ft-tal kedvezőbb havi díjért lehet, hogy úgy tűnik, nem érdemes megmozdulni. De két év hűségnél ez már 24x400ft=9600ft. 

Tarifaellenőrzés >>
Nyomtatás ötödáron.

Az üres tintapatronokat és lézertonereket nem szabad a kukába dobni, mert veszélyes hulladéknak számítanak. Emmiatt problémás szabályosan megszabadulni tőlük.
Szerencsére ezen mégis könnyű továbblépni, mert a legtöbb típusért pénzt lehet kapni. így nem mi fizetünk az elszállításért, hanem pénzt kapunk érte.
A nagyobb probléma maga a nyomtatás. Drágák ezek a kellákanyagok. Még jó, hogy ma már nagyon profi módszerek alakultak ki az utántöltésre.

Olcsóbb nyomtatás  >>
Gáz és áramszolgáltatók versenye a fogyasztókért.

Ma még kevésbé ismert, de van ilyen. Igaz, még csak a vállalkozások számára, de ki lesz terjesztve a lakossági ágazatra is.
Ugyanígy műkődik, mint pl az internetszoláltatók versenye. Van választék, így van egy legjobb is. De meg kell keresni.
Energiapiac >>Ingyenes tárhelyszolgáltatás
Nincs reklám, nincsen elvárás, nem aldomain. Jó a támogatási háttér. Fájlkezelő, Wordpress, PHP-k, .. stb.
Ingyenes tárhely >>
Vezetékes 0 ft, mobil 5 ft
NET Egyesület - Egyesülünk az életminőségünkért!


Ide mi kerüljön, van ötleted ? Írd meg !

onellatasponthu # gmail.com
(Gál Tamás)

<< Vissza              Linkek az önellátásról >>