Aktív szén ? Ozmózis ? PI-víz ?

Csapvíz, tisztított víz, ásványvíz, desztillált víz, PI-víz ...

Milyen vizet igyak ?


Évente min. 1000 liter vizet kellene inniÉvente átlagosan 1000 liter vizet kellene fogyasztunk.
Minden orvos, kutató azt állítja, hogy szomjunkat tiszta vízzel érdemes csillapítani, nem pedig üdítőfélékkel, cukros teákkal, bolti gyümölcslevekkel. Folyadék a bor, a levesek és a tej is, de ezek mégsem számítanak bele a napi folyadék mennyiségbe. A napi 3 liter folyadék, az kizárólag a vizet jelenti ! A testünknek kb. a kétharmad része víz, az arány korfüggő.

A víz egyre jelentősebb üzlet. Pénzről szól. Mindenki a saját profitja szerint érvel. Neked kell döntened, hogy melyik megközelítés elfogadható !

 
A folyadékhiány, pl.a bőr ráncosodásához vezet !A folyadékhiány következményei súlyosak, kellemetlenek.
Sűrűsödik a vér, rosszabb a keringés, változik a vérnyomás, rosszabb a szervezet tápanyag és oxigénellátottsága, nehezebben ürülnek ki a vér által szállított méreganyagok. Fejfájás, fáradtság, tompulás is lehet. Szélsőbb esetben, maradandóan károsodik a vese. A sejtek vizet veszítenek, megváltozik a PH érték, a sótöménység, nem tudja tartani a szervezet a különböző egyensúlyi állapotokat.
De mindez persze semmi ........... hisz a legfontosabb, amire a legtöbbet költünk. az az egészség ........ helyett, a szépség.  A bőr is veszít vizet, nem lesz feszes, nem sima. Ráncosodik !
De ekkor nem a hidratáló krémeket kell kenni, hanem sok vizet kell inni !Jó, inni kell. De mit ?


Csapvíz ! A csapvizekben sok szennyező abyag lehet


Ettől csak az esővíz olcsóbb. Sokaknak az a véleménye az, hogy a csapvíz nem megfelelő a szervezetünk számára. Minősége az országon belül is rendkívül változó. Régen sok kisgyerek halt meg a nem megfelelő víz fogyasztásától. Mindenki hallott már nitrátos, arzénes vízről...
A vezetékes vizeket általában erősen klórozzák, a klórról pedig tudni kell, hogy veszélyes idegméreg. A hivatalos szervek azt állítják, hogy szükség van a klórozásra, hiszen számos fertőzéstől védhet meg, a koncentrációja pedig a megengedett határértéken belül van, így nem veszélyes.
Mik találhatók a csapvízben?
Csak néhány közülük: klór, metánszármazékok,
baktériumok, vírusok, ólom, arzén, bór, nitritek, fluor, ammónia, azbeszt, nehézfémek, radioaktív szennyeződések, hormon és gyógyszermaradványok, ipari és mezőgazdasági szennyeződések !
Egészségünkre !

A szennyvíztisztítók nem képesek felkészülni arra, hogy a létező összes szennyeződésfélét kiszűrjék. Megoldható lenne, de nagyon drágán. Az ivóvízszolgáltatók a vizet nagy tömegben csak a már szennyezett vizekből tudják felvenni, ezért van az ivóvízben pl. gyógyszermaradvány. Szerencsések azok a körzetek, ahol a víz mély forrásokból származik.
Ásványvíz, gyógyvízProbléma a PET palack kezelése

Nem tartalmaz klórt és még más szennyezőket, ami a csapvízben benne lehet. Helyette viszont egyes flakonokból (PET palackből) oldódik ki mérgező anyag. Ez csökkenthető, ha alacsony hőmérsékleten tartjuk. A meleg napokon nem javasolt pl.az autóban tárolt palackból inni. A kioldódás már 30-40 foknál megjelenik.
Az igazi ásványvizeknek és a gyógyvizeknek is, magas az ásványtartalma. Ez nem feltétlen jó, vitatott is, mennyire tud felszívódni. A gyógyvizeknek különösen magas, nem is szabad, csak kúraszerűen inni. Az elfogadott szabály szerint, ne legyen az ásványtartalom 500mg / liternél nagyobb, a rendszeresen fogyasztott gyógy, vagy ásványvízben.
Nagy gond, az üres palackok kezelése. Ugyanakkor praktikus is a könnyű és erős palack, ami olcsó is. Így végül nem drága, a palackos vizet inni. Akinek kevés a pénze, de szeretne jó vizet inni, szívesen választja ezt a megoldást. Mégis, ha egy éves távlatban kiszámítjuk az ivóvíz árát, akkor kiderül, hogy a legkomolyabb víztisztító is kikerülne ennyi pénzből ! A következő években pedig már spórolni is lehet, hisz az évente elhasznált szűrőcsere már kevesebbe kerül.Desztillált vízFelhőlesz a vízből, majd kicsapódik. Kész a desztillált víz.

A desztillált víz barátai azt mondják, ez a legtisztább víz. És valóban, ebben semmi sincsen. Se baktérium, se szennyezők, igaz, ásványok sem. Ez szinte 100 %-ban csak víz. Azt mondják, nem baj, ha nincsen benne ásványi anyag, mert az úgysem tud felszívódni, csak organikus (természetes) kötésben.
A természet is desztillálással állítja elő az esővizet.

Az ellenzők viszont azt mondják, hogy éppen azért nem jó, mert nincsen benne semmi. Higítja a sejtek összetételét, megváltoztatja a nyomásviszonyokat. Ezért nem csak nem jó, hanem kifejezetten ártalmas !
A természetben sem találkozunk vonuló állatokkal, akik desztillált vizet keresnek. Sőt semmi bajuk sincsen, még a pocsolyától sem.


Fordított ozmózis rendszerű víztisztítók

Ezeknek a víztisztítóknak annyira profi a szűrőrendszere, hogy szinte desztillált vizet állít elő. Majdnem mindegy milyen vizet kap, mocsár is lehet, mindent kiszűr belőle. AAz ozmózis víztisztító a mocsárból is csinál ivóvizet ! lebegő anyagokat, a vegyszereket és még a baktériumokat is. Tulajdonképpen az előző problémához jutunk vissza. Ihatunk desztillált vizet ?
A válaszuk, hogy ha mindent kiszűrt a vízből, akkor vissza kellene bele juttatni azt, ami hasznos lehetett volna. De nem az kerül vissza, amit kiszedett a víztisztító, hanem külön patronok tartoznak hozzá, ami hasznosnak ítélt anyagokat adalékol a már tiszta vízhez. Ezen kívül UV fény kezelést is kap a víz, ez fertőtlenít.
Az ellenzők szerint nagyon drága a gép is, meg a fentartása is. Sőt, a szűrőcserék mellett még áramot is fogyaszt.
Van aki azt is mondja, hogy a végeredmény egy teljesen halott, energia nélküli, ipari víz. A természetes víz eredetileg információt is hordoz, ami itt teljesen elveszik.
Érdemes erről többet megtudni, keress rá Dr. Masaru Emoto videoira.

Az aktív szenes víztisztítók is sokat tudnakSzénszűrős víztisztítók

Ezekkel kezdődik a víztisztítás. Aktív szén tisztít, vegyileg is és mechanikailag is. A jobbak egy kis ezüstöt is tartalmaznak, ez a fertőtlenítés miatt jó. Az ezüstöt nem szeretik egyes baktériumok.
Az ilyen készülékek nem tudnak minden szennyezést kiszűrni a vízből, de azért így is nagyon javasolt a használatuk, mert csökken a szervezet méregterhelése. Lényegesen kevesebb lesz a klór, a nehézfémek, az arzén, a permetszerek közül is tud szűrni, nem lesznek benne lebegő anyagok, szűri a baktériumokat is. Az árukhoz képest 
sokat dolgoznak, és nem csak a vásárláskor kell kevesebbet fizetni, hanem a fentartásuk is elfogadható.
De van aki azt mondja, hogy mindez csak tisztogatás, nem tisztítás. Olyan nagy a feladat,
hogy a szénszűrős víztisztítók a feladatnak a töredékével sem tudnak megbírkózni.
A szénszűrős tisztítók azok, amelyeket egy útváltó csappal a mosogató csapra lehet szerelni, vagy pedig a kancsós, gravitációs átfolyásúak.


Lúgos víz, vagy változatos étrend ?Lúgos víz

Manapság azt hallani, hogy elsavasodtunk. A lúg közömbösíti a savat, logikus akkor lúgos vizet inni. Vagy lúgosító ételeket. De ez becsapós, mert van ami savanyú de lúgosításra tudja használni a szervezet.
Vannak akik tanulmányokra hivatkoznak, amikből kiderül, árt a lúgos víz, mások meg éppen azt erősítik, hogy jó a rák ellen, ízületi gyulladások ellen. Megint mások szerint sok mindenfélét kell enni, főleg zöldséget, gyümölcsöt, és a szervezet majd szépen beállítja az egyensúlyt. Nincs olyan, hogy valaki savas, vagy lúgos, mert az önszabályozó genetika megteszi a dolgát, nem engedi az eltéréseket.
Tehát lúgos víz -  vagy változatos étrend. Talán itt a legnehezebb eligazodni.

PI-vízA PI víz jó hatással van a növények fejlődésére is.

Egyesek szerint a PI-víznek aurája van, a csapvíznek viszont elenyészően kicsi, a PI víznek viszont szép, tündöklő. A Pi víz energiában gazdag, energizált, tisztított víz. Természetes, 7,5 pH értéke van. Dr. Masaru Emoto japán professzor komoly kutatásokat végzett a vízzel kapcsolat1ban. Ő azt állította, hogy a víz “emlékezni képes”, “memóriája van”. A víz energia nélkül egy halott anyag.
Nos, a Pi víz nem ilyen, hanem telis-tele van energiával. Az energizálást a Pi víz előállító készülékekben egy mágneses mező végzi. A pi víz tehát egy tisztított és energizált, tehát nem halott és nem steril víz. A sejtjeinkben lévő folyadék is, a PI vízhez hasonlít.
Vizet energizálni egyébként lehet még napfényre való kitétellel, színterápiával, hanghatásokkal, magnetit és egyéb féldrágakövekkel is.
A Pi víznek ellenzői csak kis számban vannak, viszont ők azt állítják, hogy a PI víz nem sokban különbözik a csapvíztől, csupán tisztaságában jobb egy kicsit, vagyis a Pi víz nem steril tisztaságú víz, ez az egész PI víz téma csak szemfényvesztés.
A PI-víznek valóban van valami misztikuma, ezért erről érdemes lenne többet is olvasni. Különösen, ha víztisztító vásárlásán gondolkodsz. Folytasd itt:  
  Házi PI-víz készítő >>

<< Vissza