Milyen a jó ivóvíz ?

Milyen a jó ivóvíz ? A víztisztító után már tiszta ?
Ha tiszta a víz, akkor már jó is ?

A kútvíztől a PI-vízigVegyszerekkel kezelt termőföldek
Vegyszerek az ivóvízben
A kútvizek a legtöbb helyen nem alkalmasak ivásra, mert a falvakat körülvevő mezőgazdasági tevékenység rengeteg vegyszerrel jár, és ezek már rég beszivárogtak a talajvizekbe. Tovább mérgezi a kutakat, hogy sajnos volt, (van?) van, aki a szennyvizet a használaton kívül levő kútba engedi. Könnyen lehet, hogy a kútvíz már öntözésre is alkalmatlan.
A csapvizet viszont hatóság is minősíti. Akkor ezzel mi a baj ?


                  
Mit igyanak a kismamák ?

Innivalók a kismamáknak
.... és mindenkinek
Nehéz a mai reklámdömpingben  ellenállni a kínálatnak. Különösen, ha  még egészséges is  az ajánlatban szereplő innivaló. 
Gyümölcslé,  Zöldséglé,  ásványvíz, .... de a levesek, vagy a tej is folyadék. Vagy talán valami baj van velük ?
Na és mennyi folyadékot kell inni naponta ? Az a mérce, ahogyan a szervezet jelzi a szomjúsággal ? Vagy van valami konkrét előírás ?
Mi van akkor, ha ebédre volt egy jó húsleves, estig pedig elfogyott egy jó nagy dinnye. Így is kell iszogatni, vagy rendben van az aznapi folyadékmennyiség ?             

Víztisztítók. Melyiket válasszam ?
Vélemények, kérdések a házi víztisztítő készülékekről.

Melyik víztisztítót válasszam ?
Érdemes olcsót venni, vagy csak a drága a jó ? Ami drága, az biztosan jó is. Vagy nem ? Mitől más az aktív szénszűrős, mint az ozmózis rendszerű ? Káros a desztillált víz. Mások szerint meg hasznos. Az ásványvíz jobb, mint a csapvíz ?
Egyáltalán kell költeni a vízszűrőkre ? Hisz a csapvíz hatóságilag ellenőrzött tisztaságú víz. Nem lehet, hogy ez az egész víztisztítási ügy csak egy marketingfogás, aminek persze a lényege, hogy az ezzel foglalkozó cégek bezsebeljék a pénzt ?
Vagy ellenkezőleg, mert a vízhiányos élet következményeit a gyógyszeripar és a kozmetikai ipar élvezi ?