A víz útja a háztartásban. Kút, kerti tó, víztisztítás, szennyvízkezelés, házi vízmű, esővízkezelés.

Hogyan lesz az ivóvízből tüzelőanyag

A víz útja a háztartásban. 

Élet a vezetékes víz nélkül. Vízkezelés - otthon.

Egyszerűnek látszik a vízkérdés. Megnyitjuk a csapot és folyik a víz. Majd ahogy jött, el is tűnik. Sokba kerül ez a kényelem. Nekünk is és a Földnek is.
Ha a víz megszerzésétől az elbocsátásáig teljesen kézbe vesszük a folyamatot, akkor nem csak a vízdíjszámlát lehet megtakarítani, hanem a nálunk lévő vízzel plusz értékeket lehet teremteni. És még a Földet sem szennyezzük.Ivóvíz - kútból

Valamikor ez magától értetődő volt. De ma mégsem olyan egyszerű. A fúrt kút a jobb ? Vagy az ásott ? Iható lesz a kútvíz ? Ha nem iható, akkor öntözni azért lehet vele ? Ha már van ásott kút, akkor mire használható még a vízkivéten kívül ?
Ivóvíz kútból >>


Víztisztítás, vízszűrés, vízkezelés
A vezetékes víznek sokféle támadás ellenére kellene tisztának maradnia. Ez csak úgy lehet, hogy tisztítani kell. De csak a töredékét sikerül. Ez is csak úgy, hogy ennek a töredék tisztításának a nyomait is tisztítani kell. De ezt már otthon. Erre valók a házi víztisztítók.
Sokféle víztisztító készülékre találunk ajánlatot. De melyik a jó ? Elég a szénszűrő, a többi csak kábítás ? Vagy a desztillált vízre van szükségünk ? Vagy ebbe utólag vissza kell tölteni mindenféle ásványokat ? Mi a teendő a vízkővel ? Mire jó a PI víz ?


Esővíz
A pazarlás iskolapéldája. Úgy bánunk vele, mintha bármikor megnyithatnánk az esőcsapot. Sajnos már az is jónak számít, ha van egy hordó a csatorna alatt. Pedig ennél sokkal többet érdemel, mert sem a vezetékes víz, sem a kútvíz nem tudja helyettesíteni.

Esővízkezelés >>


Szennyvíztisztítás
A szennyvíz elfolyik tőlünk, mi pedig fizetünk ezért. Ez a csere rendben is van. De így kell ennek működnie ?
Inkább ne vigyék el és nem fizetünk senkinek. A szennyvíztisztítást házilag is tökéletesen meg tudjuk oldani, sőt még értéket is teremtünk közben. Nem kell hozzá nagy beruházás, és ha kész, szinte örökös.

Szennyvíztisztítás >>


Kerti tó
Szerepe lehet az élelmiszer önellátásban az öntözéssel, az ehető növényeivel és a halakkal. Kibővíti a permakultúrás lehetőségeket, vele lesz teljes a kör.  "Mellesleg" pedig egy tó, az igazán üdítő látvány.
Kerti tó az önellátásban >>


Házi vízmű
Ez egy szivattyú, az a dolga, hogy a víztározóból a vízvezetékbe juttassa a vizet, és megfelelő nyomást biztosítson. Automatikusan működik, szinte észrevétlenül. Biztosítja a komfortot, de közben lehetővé teszi a függetlenedést.
Házi vízmű >>