Nyers ételekkel az egészségért és az önellátás adta függetlenségért

Önellátás - élelmiszerellátás az udvarodból.

Minél több zöldség, gyümölcs, bogyó és mag kerül az asztalra a kertből,
annál kevesebb pénz marad a boltban és a gyógyszertárban.
A komposztálás, újrahasznosítás és bioélelmiszerek vásárlása mellett mára már kialakítottam házunk mellett egy kis, permakultúrás kertet is. Ami azonban még fontosabb: mély tiszteletet fejlesztettem ki magamban valamennyi termőtalaj iránt.”

Az alatt a sok százmillió év alatt, amióta növények élnek Földünkön, azok bámulatosan önálló élőlényekké váltak. Amellett hogy számunkra is hasznos kapcsolatot tartanak fenn a napfénnyel, a növények azt is tudják, hogyan kell a saját termőföldjüket „megművelni”!”

Ha törődünk azzal, hogy milyen tápanyagokat kapunk a növényektől, akkor nem lehet számunkra közömbös az sem, hogy milyen a minősége azoknak a tápanyagoknak, amelyeket a növény kap a talajtól, hiszen – a növényeken keresztül – mi szó szerint a termőtalaj ásványait vesszük magunkhoz. A termőtalaj minősége tehát közvetlen módon és azonnal kihat a növényeket elfogyasztó emberek és állatok egészségére.”
Egészségi állapotunk nagyrészt annak a földnek a minőségétől függ, amelyikben ételeink megteremnek.”

Ahogy az emberek sem élhetnek élelmiszerek helyett vegyszereken, ugyanúgy a talajban lévő mikroorganizmusok sem maradhatnak életben, ha műtrágyával táplálják őket. Amikor a vegyszerektől minden mikroorganizmus elpusztul, akkor a termőtalaj lényegében porrá alakul. Nincs olyan növény, amelyik egészségesen tudna fejlődni poron, bármilyen gazdag legyen is az vegyszerekben.”

Az elfogyasztott növények révén olyan esszenciális tápanyagokhoz jutunk, amelyeket a talajban élő mikroorganizmusok hoztak létre. Minél több a talaj szervesanyag avagy humusztartalma, annál táplálóbb az azon termett növény.”

Vegyszerekkel nem lehet sikeresen gondozni a termőtalajt, mert „a biológia nem azonos a kémiával”. A műtrágyákban ugyanis nincsenek élő enzimek, amelyek pedig minden termőtalaj legértékesebb minőségét adják.”

A klorofill ugyanolyan fontos, mint a napfény. Nem létezne élet napfény nélkül, és nem létezne élet klorofill nélkül. A klorofill lényegében folyékony napenergia. A sok klorofill fogyasztása olyan, mintha szerveinket napfényben fürdetnénk meg. A klorofillmolekula nagyon hasonló az emberi vérben levő hemoglobin hem-molekulájához.”

A klorofill úgy vigyáz a testünkre, ahogy egy gondoskodó és szerető anya teszi. Valamennyi szervünket pucolja és gyógyítja, sőt el is tudja pusztítani a legtöbb kórokozó baktériumot és gombát, valamint a daganatsejteket, és még számos egyéb pozitív hatása is van.”

Ahhoz, hogy egészségesek legyünk, a belünkben élő baktériumok 80-85%-ának „jó” baktériumnak kell lenni. A „barátságos” baktériumok állítanak elő szervezetünk számára számos esszenciális tápanyagot, pl. a K- és B-vitamint és megannyi hasznos enzimet.”

Életbevágóan fontos, hogy törődjünk a bélflóránk állapotával! A „jó” baktériumokat számtalan hatás könnyen elpusztíthatja: pl: az antibiotikumok, a rossz minőségű étrend, a túl sok evés és a stressz. Ezek hatására a „rossz” baktériumok aránya elérheti a 80-90%-ot, aminek hatására mérgező, savas hulladékkal telik meg szervezetünk. Meggyőződésem, hogy a legtöbb betegség okai a bélrendszerünkben található anaerob baktériumok.”

A klorofill ősidők óta szolgál csodálatos gyógyítóként. Jelentős mennyiségű oxigént hordoz magában, ezért kritikus szerepet játszik az aerob baktériumok támogatásában. Tehát minél több klorofillt eszünk, annál egészségesebb lesz a bélflóránk, és így mi magunk is. Mivel a zöld levelek a klorofill egyik fő forrása, nehéz jobb módot találnunk a klorofill bevitelére, mint a zöld turmixok rendszeres fogyasztása.”

A klorofill bizonyítottan pozitív hatású a rák számos fajtájának és az érelmeszesedésnek a megelőzése és gyógyítása szempontjából. Számtalan tudományos kutatási eredmény bizonyítja, hogy alig létezik olyan betegség, amelynél ne lehetne a klorofillal javulást elérni.”

A klorofill : - javítja a vérképet, - segít a rák megelőzésében, - vasat juttat a testbe, - lúgosabbá teszi a szervezetet, - közömbösít számos, táplálékkal a testbe bevitt mérget, - enyhíti a vérszegénységet, - tisztítja és szagtalanítja a beleket, -segít a máj tisztulását, - enyhíti a májgyulladást, - jótékonyan hat a menstruációra, - javítja a vérzékeny betegek állapotát, - fokozza a tejelválasztást, - gyorsítja a sebek gyógyulását, - megszünteti a testszagot, - pusztítja a sebekben gyakran elszaporodó baktériumokat, - tisztítja és erősíti a fogínyt, - megszünteti a rossz szájszagot, - enyhíti a torokgyulladást, - kiváló száj- és toroköblítő anyag, - enyhíti a mandulagyulladást, - megnyugtatja a fekélyes szöveteket, - enyhíti az aranyér okozta fájdalmat, - előmozdítja a hurutos váladék távozását, - javítja a lábak vérkeringését, - enyhíti a visszeresség okozta panaszokat, - csökkenti a gyulladásos eredetű fájdalmakat, - javítja a látást.

A bolygónkon létező minden létforma legfontosabb célja: élete fenntartása. Nekünk embereknek vajon mire van szükségünk az életben maradáshoz? Levegőn és vízen kívül elsősorban táplálékra, amit a növényektől kapunk meg. És honnan kapják táplálékukat a növények? A termőtalajból és a napfényből. Kizárólag a növények rendelkeznek azzal a „tudással”, hogy miként kell a napfényt szénhidráttá alakítani.

Nagy klorofill- és ásványianyag-tartalmuk miatt a zöld levelű növények a bolygónkon föllelhető legjobb lúgosító élelmiszerek. Ha zöld turmixokkal egészítjük ki étrendünket, szervezetünket lúgosan és egészségesen tarthatjuk.”

A búzafűlevet, ezt a különleges, tápláló italt dr. Ann Wigmore találta fel, és napjainkban egyre népszerűbbé válik. A búzafűlé 70%-ban klorofillt, a 102 ásványi anyag közül 92-t, továbbá béta-karotint, B-, C-, E-, H- és K-vitamint, 19 aminosavat és hasznos enzimeket tartalmaz. A búzafű emiatt kivételesen hasznos növény a számunkra.”

A vadon termő ehető növények gyakran több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint a kereskedelemben kaphatók. A gyomnövényeket nem „tette tönkre” a gazdák gondoskodása, ellentétben a kertben termő, „jó” növényekkel.”


1
2
3
4
5
6
7
8Nyers ételek. Nyers konyha.<< Vissza                   Főoldal                 További linkek az önellátásról >>