Nyers ételekkel az egészségért és az önellátás adta függetlenségért

Önellátás - élelmiszerellátás az udvarodból.

Minél több zöldség, gyümölcs, bogyó és mag kerül az asztalra a kertből,
annál kevesebb pénz marad a boltban és a gyógyszertárban.


Victoria Boutenko: A nyers étel csodája


Ahogy idősebbek leszünk, a testünk gyengébbé válik, és nem tud elegendő mennyiségű sósavat termelni. Ezért lesz életkora előrehaladtával a legtöbb embernek egyre kevesebb gyomorsava. Ahogy öregszünk, egyre több ősz hajszálunk lesz. Megfigyeltem, hogy a legtöbb olyan embernek, akinek nagyon kevés gyomorsava termelődött, észrevehetően több ősz hajszála volt, ami közvetve azt jelzi, hogy szervezetének hiányos a tápanyagellátása.”

Számos dokumentált eset létezik, amikor a rendszeresen fogyasztott, turmixolt zöld leveleknek köszönhetően visszatért a természetes hajszín!”

A turmixolás hasonló a rágáshoz, ezért a turmixolt ételek fogyasztása drámai javulást hozhat egészségünkben. A nagy sebességű turmixgépben az ételdarabok olyan apróra törnek, hogy tökéletessé válnak a felszívódáshoz. Az eredmény az étel nem marad olyan sokáig a gyomorban, hanem gyorsan a vékonybélbe kerül. Így a gyomornak kevesebb sósavat kel termelnie. A turmixolt ételek fogyasztása tehát energiát spórol meg a szervezetünk számára, és magas életkorunk ellenére is biológiailag viszonylag fiatalok maradhatunk.”

A tápanyagok felszívódásához az ételnek nagyon apró, 1-2 mm-es darabokra kell összetörnie a gyomorban, részben mechanikusan, részben pedig a gyomorsav hatására. A nyers gyümölcsökben és zöldségekben lévő tápanyagok a legértékesebbek, azonban ezeket nagyon nehéz megemészteni, mert át kell törni a kemény cellulózszerkezetüket ahhoz, hogy az összes tápanyag kiszabadulhasson.”

Ha nincs elég gyomorsav, a szervezet nem tudja megkapni a szükséges tápanyagokat, különösen a fehérjéket, és hiányállapot kezd kialakulni.”

Dr. Theodore A. Baroody híres kutatóorvos így fogalmaz a Lúgosíts, vagy meghalsz! című remek könyvében: „A sósav abszolút létszükséglet”. Más szóval: senki sem lehet teljesen egészséges kellő szintű sósavkiválasztás nélkül.”

Összefoglalom, milyen előnyökre számíthat az, aki rendszeresen fogyasztja a zöld turmixokat: - az értékes tápanyagok jobb felszívódására, a fertőzések és élősködők megjelenésének kisebb valószínűségére, allergiák gyógyulására és általános egészségjavulásra.

A mindössze egy hónapig tartó, rendszeres zöldturmix-fogyasztás hatására a roseburgi kísérletben résztvevők a következő javulásokról számoltak be: megnövekedett energiaszint, a nyomott hangulat és az olykor jelentkező öngyilkossági gondolatok eltűnése, stabilabb vércukorszint, lazább széklet, könnyebb és gyakoribb székletürítés, az álmatlanság elmúlása, asztmás rohamok teljes elmaradása, a korábban rendszeresen jelentkező premenstruációs szindróma tüneteinek eltűnése, jobb nemi élet, bőrtisztulás és még sok egyéb. A fogyni akarók zöme 2,5 – 5 kilót leadott, a hízni óhajtók 0,5-1 kilót szedtek magukra.”

A rákbetegség terjedésének fő okát már 1931-ben Dr. Otto Warburg világosan megnevezte, amiért Nobel-díjat kapott. Bebizonyította, hogy a sejtek oxigénhiányos állapota miatt legyengült sejtlégzés okozza a rákot. Warburg megfigyelése szerint a ráksejtek oxidációs aktivitási szintje alacsony, ami erjedést okoz, ez pedig csökkenti a sejtek pH-értékét (savasodik a szervezet).

Dr. Warburg Nobel-díjas kísérletében szemléltette a ráksejtek környezetét. Az ép, egészséges sejt, ha már nem tud oxigént felvenni a szőlőcukor energiává alakításához, kedvezőtlen átalakuláson megy keresztül. Oxigén hiányában a sejt visszatér egy egyszerűbb táplálkozási programjához, az erjesztéshez, hogy a szőlőcukor átalakításával továbbra is táplálékhoz jusson.”

Dr. Warburg Otto egyik híres beszédét a következő szavakkal zárta: „manapság már senki sem mondhatja, hogy nem tudja, mi a rák, és mi annak az elsődleges oka. Ellenkezőleg, nincs ma olyan betegség, amelynek elsődleges okát jobban ismernénk, mint a rákét, úgyhogy a tudatlanság tovább már nem lehet kifogás, és senki sem mondhatja, hogy nem tehet a megelőzésért.”

Otto Warburg azért nyerte el a Nobel-díjat, mert megmutatta, hogy a rákos sejtek savas közegben szaporodnak. Más szóval, a rák fő oka: a szervezet elsavasodása.”

Kíváncsi vagyok, ha ez a felfedezése annyira jelentős, hogy Warburg Nobel-díjat kapott érte, akkor vajon miért nem tudja mindenki, mi is az a pH?


1
2
3
4
5
6
7
8
Nyers ételek. Nyers konyha.
<< Vissza                   Főoldal                 További linkek az önellátásról >>