Nyers ételekkel az egészségért és az önellátás adta függetlenségért

Önellátás - élelmiszerellátás az udvarodból.

Minél több zöldség, gyümölcs, bogyó és mag kerül az asztalra a kertből,
annál kevesebb pénz marad a boltban és a gyógyszertárban.


Victoria Boutenko: A nyers étel csodája

Az életben nem a nyers étel a legfontosabb dolog. Szerintem a legfontosabb dolog a szabadság. Szabadnak lenni azt jelenti, hogy boldogok vagyunk. Amikor boldog vagy, akkor nem ragaszkodsz semmihez és senkihez. Lehetsz boldog egyedül egy hegy tetején vagy egy közlekedési dugóban.”

Szerintem nincs fontosabb annál, mint a saját egészséged érdekében megtanulj figyelni a testedre. A legtöbb ember azt hiszi, hogy csak valaki más képes meggyógyítani őt. Ha van valaki a világon, aki meggyógyíthat, szerintem az csakis te magad vagy.”

Képzelj el egy olyan világot, ahol rengeteg, élő ételt fogyasztó ember él! Hát nem lenne csodálatos ilyen egészséges emberek között élni?! Hiszen, amikor egészségesebbek vagyunk, akkor hajlamosak vagyunk sokkal boldogabbnak érezni magunkat.”

Én azért kezdtem nyers ételeket enni, hogy egészségesebb legyek, de ma már azért táplálkozom így, hogy boldogabb legyek. "

Hát nem lenne nagyszerű, ha jégkrémes kocsik helyett búzafüvet árusító autók szaladgálnának a városokban? Ha a hirdetőtáblák hamburgerek helyett friss bioételeket reklámoznának? "

Eleinte csupán színesíteni szerettem volna a zöld levelekkel a megszokott, élő táplálékokból álló étrendünket. Meglepetésemre azonban azt tapasztaltuk, hogy még viszonylag kevés zöld levelű fogyasztása is döbbenetes mértékű egészségjavulást eredményezett. Ráadásul összehasonlíthatatlanul könnyebb eleinte csak leturmixolni ezeket, mint kapásból átállni a teljesen nyers étrendre.”

Azt is észrevettem, hogy aki beiktatja étrendjébe a „zöld turmixokat”, ösztönösen egyre több élő táplálékra vágyik.”
Ne keverjük össze a zöld levelűeket a gyökeres zöldségekkel, mint amilyen a sárgarépa, a cékla vagy a burgonya! Az uborka, a paradicsom, a cukkini és a zöldpaprika sem számít zöld levelűnek!

Minél többet olvastam a zöldek tápértékéről, annál erősebb meggyőződésemmé vált, hogy az ember számára ezek a legfontosabb táplálékok.”

Ahhoz, hogy hozzájuthassunk a növényi sejtekben tárolt előnyökhöz, krémes állagúra kell összerágni a leveleket. Ahhoz, hogy meg is emésszük az így kiszabadított ásványi anyagokat és vitaminokat, a gyomorban lévő gyomorsavnak nagyon erősnek kell lennie, 1-2 pH között."

Egy hónappal azt követően, hogy beiktattam étrendembe a zöld turmixokat, két, gyermekkorom óta meglévő szemölcsöm eltűnt a testemről, és energikusabbnak éreztem magam, mint valaha. Továbbá: eltűntek az arcomról a ráncok, és kezdtem bókokat kapni, hogy milyen jól nézek ki. A körmeim erősebbek lettek, a látásom élesebbé vált, és kifejezetten kellemes lett a szám íze, még reggel, ébredéskor is, amit pedig utoljára csak igen fiatal koromban tapasztaltam.”

A zöld turmixok ivásának megkezdésével megszűntek az éhségrohamaim.”

Hamarosan a megújulás jeleit tapasztaltuk magunkon, mert kezdtünk megfiatalodni. Mindössze két hónapnyi zöldturmix-ivás hatására Igor őszes szakálla és bajusza kezdett visszafeketedni, amitől úgy festett, mint első találkozásunkkor.”

Ma már nem tudnám elképzelni az életemet zöld turmixok nélkül, mivel mostanra az étrendem 80%-át képezik. A zöld turmixok mellett sós „kekszet”, salátákat, gyümölcsöket és alkalmanként magokat vagy diófélét fogyasztok.”


1
2
3
4
5
6
7
8


Nyers ételek. Nyers konyha.


<< Vissza                   Főoldal                 További linkek az önellátásról >>