Nyers ételekkel az egészségért és az önellátás adta függetlenségért

Önellátás - élelmiszerellátás az udvarodból.

Minél több zöldség, gyümölcs, bogyó és mag kerül az asztalra a kertből,
annál kevesebb pénz marad a boltban és a gyógyszertárban.


Victoria Boutenko: A nyers étel csodája

Gondolatok a könyvből

Miért jók a nyers ételek ?

A főzött ételekből már hiányzik energia. Rengeteg kutatás bizonyította, hogy a főzés következtében a vitaminok jelentős része tönkremegyaz enzimeknek pedig 100%-a. Pedig nélkülözhetetlenek az egészségünkhöz.

A biotermesztésnek az a lényege, hogy vegyszertől, gyomirtó szertől és genetikai manipulációktól mentes táplálékhoz juthatunk. Az élő étel pedig az jelenti, hogy nem sütött vagy főzött.

 "...... soha ennyi energiám nem volt még, mint most; elértem az ideális testsúlyomat ......... ; csökkent az alvásigényem; mindig frissen ébredek; rugalmasabb lett a testem és a lelkem; rendszeressé váltak a székletürítéseim; eltűntek a fogkövek a fogaimról; lényegesen jobb az általános közérzetem, amit a hosszú évek óta a legjobb értékeket mutató vérképem is alátámaszt. Ráadásul élvezem azt a fantasztikus ízbőséget, amit a feldolgozatlan ételek természetes íze nyújt. "

Szervezeted öröklötten intelligens öngyógyító mechanizmust is tartalmaz, ezért amikor elkezdesz élő ételeket adni a megszokott étrendedhez, lehet, hogy már évek óta benned lévő méreganyagok kiválasztódását fogod tapasztalni. Fejfájás, hányinger, influenzaszerű tünetek jelentkezhetnek, amelyek a tisztulás jelei.

Szervezetünkből a gyógyszerek ürülnek ki a leglassabban.

Minden egyes érzésnek, minden fájdalomérzetnek megvan a maga fontos üzenete. A legtöbb jelet vagy nem vettem észre, vagy félreértelmeztem. Sohasem engedtem meg a testemnek, hogy ő irányítson. Régen azt hittem, hogy a testem egy buta anyaghalmaz.”
A különböző
testi érzeteken keresztül a testünk folyamatosan kommunikál velünk.

Nem félek a szegénységtől, ahogy az éhenhalástól sem, mert tudom, hogy egyik sem lehetséges.”

Amikor azt látom, hogy a barátaimnak szemüveget és fogszabályzót kell viselniük, gyakran megbetegszenek, és erősen hullámzik a hangulatuk, nagyon sajnálom őket. Azt kívánom, bárcsak tudnák ők is, hogy nem kellene szenvedniük."

Amióta nyers étrenden élek, sokkal kevesebbet eszem, és már nem szoktam megbetegedni.1
2
3
4
5
6
7
8

Nyers ételek. Nyers konyha.
<< Vissza                   Főoldal                 További linkek az önellátásról >>