Kötelező vagy választható legyen a védőoltás ?

A védőoltás kötelező, vagy választható legyen ?

Dönthess a testedről, vagy mások tudják jobban, hogyan akarsz dönteni ?Gyerekek kötelező védőoltása
Kötelező, de mégsem eléggé ....

Magyarországon 12 kötelező védőoltást kell beadni a gyerekeknek. (2014) Az oka a megelőzés. Az egészségügy büszke lehet erre, hiszen eltűntek a régi idők rettegett betegségei. Ennek fontosak a gazdasági, népességi és még más következményei. Nem lenne jó, ha súlyos járványok miatt a gazdaság akadozna, betegség tizedelné az amúgy is fogyó lakosságot, leállna a turizmus .. és még sorolhatnánk. Fel is merülhet a kérdés, akkor miért csak 12 féle kötelező védőoltás van érvényben ? Hiszen vannak még olyan betegségek, amelyek a védőoltással megelőzhetőek lennének.
Választható is a védőoltás

Más országokban hogy van ez ?


A WHO weboldalát böngészve az látszik, hogy két kivétellel ott van kötelező védőoltás, ahol korábban szocializmus volt. A többi európai országban viszont néhány oltás csak a kötelező, de a jellemző inkább a szabad választás.
Az ábrán látható, az európai lakosságnak több, mint a fele dönthet a védőoltásokról. Ha hozzávesszük a legfeljebb 4 kötelező védőoltást alkalmazó országokat, akkor a lakosság 88%-ánál tartunk. A 4 kötelező azért messze van a 12-től, de valószínűleg így is be lehet rendezkedni, hiszen nem hallunk a régi idők nagy járványairól.
De a lakosság több, mint felénél egyáltalán nem kötelezőek az oltások. És ott sincsenek járványok. Ez hogy lehet ?

    


Teljes irányítottság, vagy teljes  szabadság ?
Ne dönts, alkalmazkodj az előírt szabályokhoz !
Az egyik véglet, ha a társadalom, vagy a hatalom beavatkozik a magánéletbe. Eldönti helyetünk a bennünket érintő kérdéseket.
Legyen biztonsági öved. Az utcán nem dohányozhatsz. Egy gyereked lehet - kínai modell. Kötelező védőoltás. Kötelező szűrővizsgálat. Kötelező oktatás korbelisége.
Ezekkel az előírásokkal a társadalom a saját érdekeit védi, az egyénivel szemben is.Egyéni szabadság, vagy társadalmi szabályok ?
Meddig lehet folytatni, hol van a határ ? Haladunk a Huxley féle szép új világhoz ?


Vagy inkább az jobb, ha az egyén teljesen dönthet magáról, és a társadalomnak ehhez semmi köze ? A nyugati liberális társadalmak inkább ehhez vannak közelebb. Ne árts, és csinálhatsz amit akarsz. Jöhet a drogozás, terhességmegszakítás, lehetnek melegszülők, vagy megoldhatod magad a szennyvíz és a hulladékelhelyezésedet, vagy olyan házat építhetsz, amilyet csak akarsz, nem kell ehhez hatóság. És persze nem kötelező az oltás.
Ki mondja meg a határt, meddig nem ártok a társadalomnak ? Mekkora léptékekben kell ezt számolni ?
A társadalom önfenntartásához kevés, ha a tagja nem káros. Ez legfeljebb csak a szintentartáshoz elég,  de utódok nélkül ehhez sem.

Kérdezzük meg az orvosunkat, gyógyszerészünket !
Szükség van védőoltásra ? Ha igen, akkor kötelezően ? Ez egy szakmai kérdés, tudományos szintű a válaszkeresés.
Vagy mégsem ? Hiszen ellentétes érveket is hallani. Az orvostudomány ma elképesztő dolgokat tud megoldani,
mégis hogy lehet, hogy az egyszerűnek tűnő sófogyasztásban sincsen egyetértés az orvosok között ? Az állatoknak kell adni sót, de nekünk káros. De akkor az infúzió miért sós víz ?
A gyógyszerek mellékhatása előkelő helyen van a vezető halálokok közt. Miért lehet ez ?
GyógyszerIPAR
Talán nem is egyértelmű, hogy leszámítva az azonnali cselekvést, a gyógyszerek használata összességében áldás, vagy átok.
Az orvosoknak a tüneti kezelést tanítják, kevesen tudnak ezen felülemelkedni. Nem azt halljuk, hogy kevesebb élelmiszerIPARi terméket együnk, vagy hogy a háztartási vegyszereink, illataink, kozmetikai szereink mind csupa méreg, és hogyan lehet ezeket elkerülni. Ha el is mondják, hogy megfelelő tisztaság (ami nem agyonsterilizáltat jelent) és vitamindús, a konyhatechnikával nem megölt ételek és kiegyensúlyozott érzelmi világ mellett minimális az esélye a betegségeknek, szóval ezt hiába képviseli, akkor is be KELL adnia az oltást.
A rengeteg vegyszerrel terhelt szervezet újabb adagot kap.
A mellékhatások vizsgálata csak arra terjed ki, amire gondolni lehet. Nem tudom, mit nem tudok esete. De olyat sem vizsgál, amit vizsgálhatna: a gyógyszerek egymásrahatását. De miért a sok gyógyszer, hiszen nagyszerű gyógynövényeket ismerünk. Sokszor gazként, úgy tudjuk még írtani is kell.
Miért nem működik a világ sokkal következetesebben ? Mi az, ami eltéríti az egyszerűtől, vagy a logikustól ?Agymosás ?
Agymosás a gyógyszeripartólAmit tudunk, azt azért tudjuk, mert megkaptuk az információt. És hiszünk benne, képviseljük. Pl. tudjuk, hogy történelemnek milyen eseményei voltak. Pedig nem voltunk ott, de elhisszük. Vajon van ebben manipulálás ? Objektív a történelem, vagy inkább a győztesek diktálják ? Vajon a tömegtájékoztatás kellően alapos, azt mondja, amit kell, a sorok közt már nincsen háttérinformáció ? Rábízhatjuk magunkat a médiára, vagy szükség lenne meghallgatni másokat is ?
Mit gondolsz, Kennedyt tényleg egy magányos gyilkos ölte meg ? Az ikertornyokat tényleg terroristák rombolták le ? Az Arab Tavasz egyszerűen csk a népek szabadságvágya ?
Mondhatod ezekre, hogy nem különősebben érdekelnek. Rendben, pedig jobban érint, mintA tömegtájékoztatás manipulált ! gondolnád, de annyit kellene most csak megérteni ezekből, hogy egyértelmű legyen: nem a hivatalos médiákra kell támaszkodni, néhány kivétellel, ha LÁTNI akarunk. A kötelező védőoltásnak is vannak olyan területei, ami nincsen benne a tömegtájékoztatásban. És ez már sokkal direktebben érinthet. Nem arról van szó, hogy az oltás az csak rossz lehet. Hanem a döntésről. Dönthess, akarod-e.
A médiából azt tudjuk, hogy a szabadság országa, fejlett nyugati demokrácia, testvériség, nemzetek szövetsége. De a háttérben meg a múltbeli örökség a gyarmatosítás, indiánok kiírtása, a maradék rezervátumban él, rabszolgasors, a parasztok elűzése, hogy több legyen a birkalegelő, padlássöprés, lágerek. De ma is érvényes a kínzás, a gazdasági, informatikai háború, a multi erőfölény, az árfolyamtrükkök, a HAARP és még sok elképesztő ügy. Szóval bízol a hivatalos tájékoztatókban ?Az oltásban részesültek ésnem részesültek egyéb betegségei
Ezt láttad már ?

 Azt mutatja be milyen gyakorisággal fordulnak elő az egyes betegségek azoknál, akik be lettek oltva az előírt oltásokkal, és azoknál is, akik nem. Határozottan látszik az eltérés. A beoltottaknál ( piros oszlopok ), magasabb arányban jelenkeznek a jelzett betegségek, mint a nem beoltottaknál. (zöld oszlopok )
( kattitns a grafikonra )
Cserében tehát azért az esetlegesen bekövetkező betegségért, amit az oltás miatt nem kapunk meg, helyette más betegségekkel kell küszködni, akár egy életen át. 
Ezen adatok ismerete befolyásolná a döntésedet a kötelező oltásról ?
A grafikonnal kapcsolatos további gondolatok
itt >>


Kanyaró


És ehhez mit szólsz ?

A grafikon szerint, a Nagy Magyarország idejében, a kanyaró legnagyobb tombolásakor 8300 ember halt meg a betegségben. Később ez lecsengett, már szinte megszűnt, amikor bevezették a védőoltást. Ha dönthetnél, akkor mennyire éreznéd fontosnak a kanyaró elleni védőoltást ?
Más betegség hasonló grafikonját is megnézheted itt >>


Jogi ügyek
Jog és a kötelező oltás
Ha kéred a védőoltást, de szeretnél az egészségügytől garanciát kérni, akkor van ? Nincs. Kötelező az oltás, de nincsen garancia arra, mi fog történni. Csak arra van, ha megtagadod az oltást. Kényszerintézkedés, pénzbírság, nem lehetsz szülő, mert alkalmatlan vagy, pláne, ha börtön a vége.
Nem akkor van büntetés, ha megtagadtad az oltást és beteg lesz a gyereked, vagy te, ha felnőtt kötelezőről van szó. Nem következik be a betegség, a veszély ami miatt védeni akarja magát a társadalom, de a megtagadás már büntetendő. Aki nem oltat, az csak rossz szülő lehet.
Minden ország alkotmányában rögzítik az alapvető személyes jogokat, az élet különböző területeiről. Nálunk is így van, és van néhány cikkely, aminél vitatható a kötelező oltás törvényessége. Nézd meg itt >>Ami élelmiszernek nem megengedett anyag a gyerekednek, unokádnak vagy neked, azt rendőri kényszerintézkedéssel azért be lehet adni oltásként. Erről beszél az érintett anya. A mai valóságról.
Amikor hallgatod, ne sodorjanak el az érzelmi kilengések, a tényekre figyelj, hogy aztán átgondolhasd majd. Bár itt nem derül ki, most sem arról van szó, hogy semmiféle oltás nem kell. Más a lényeg ! 


Ugye nem is olyan egyszerű megítélni a kötelező oltásokat ! Kattints, a további rejtélyekért, válaszokért !

Kötelező maradjon, vagy választható legyen a védőoltás ? >>